Welkom bij cattery Metselaar, huis van zwart-zilver abessijnen

Wat doet een paardenfokker met abessijnen?? Dat weet ik eigenlijk ook niet, maar wel weet ik dat we onze catterynaam te danken hebben aan de paardenfokkerij. Al jaren krijgen onze paarden achter hun naam de letter M. We hebben besloten deze gewoonte ook bij onze katten door te zetten, en dus werd het eenvoudigweg Cattery Metselaar.

"We" zijn Hans Metselaar en Klaaske Metselaar-Vlonk. Beiden oorspronkelijk opgegroeid op het platteland, waar een kat gewoon een kat is die muizen vangt, en verder wel aardig maar niet bijzonder is. Samen hebben we een zoon, Rogier, die het goed kan vinden met onze kattenhuishouding, ondanks een lichte allergie voor diezelfde katten. Veel van de foto's op deze site zijn van zijn hand. Ook het oorspronkelijke ontwerp van de website was van zijn hand.

Abessijnen fokken we op bescheiden schaal sinds 2002. Maar de belangstelling voor de abessijn gaat veel verder terug. In 1982 schaften wij een wildkleur katertje aan, zo'n ouderwetse met laarsjes.
Cherry kwam, net als onze huis-tuin-en-keuken katten gewoon buiten en ontpopte zich als een geduchte jager. Van hem hebben we geleerd wat voor bijzonder karakter de abessijn heeft en hoe slim en actief ze zijn. Helaas heeft onze jager het niet tot een hoge leeftijd gebracht, kattenaids werd hem fataal.

Naast katten houden we ook honden, die het over het algemeen goed met de katten kunnen vinden.

Ze zullen ook wel moeten.
De paarden zullen geen verrassing zijn. Verder werd er op bescheiden schaal ge-imkerd. Vier bijenvolken voorzagen ons regelmatig van honing, en bestoven en passant ook nog onze gewassen. Begin 2014 zijn we noodgedwongen gestopt met imkeren. Veranderingen in de agrarische bedrijfstak maken het bijna onmogelijk op relatief kleine schalen bijen te houden. Steeds grotere percelen, diepontwatering en gebruik van diverse bestrijdingsmiddelen zoals neonicotinoiden richten niet alleen de bijen, maar ook de vogelstand te gronde.
Tenslotte lopen er ook nog een paar schapen rond. Op dit moment bestaat onze gewolde kudde uit 3 oussanten.

Wij willen graag bijdragen aan een gezond en speels ras (voor ons dus de abessijn). Dat kan alleen door zorgvuldige selectie van poezen en katers. Vooraf controleren wij zo veel mogelijk op bekende ziektes.
Onze kittens groeien op in huiselijke kring, en zijn dus van jongsaf gewend aan honden. De abessijn kent diverse erkende kleuren. Op dit moment richten wij ons hoofdzakelijk op zwart-zilver, dat in Nederland niet zoveel voorkomt

Veel lees- en kijkplezier op onze site.